stomen

Vispakketjes met spitskool en seroendeng, met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C. Knip twee stukken speciaal bakfolie of aluminiumfolie af van 60 cm lengte. Vet het midden in met wat olie.
Snipper de ui.
Hak de knoflooktenen fijn.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Verhit een kleine wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Schep de ui, knoflook en peper in de wok en roerbak 2 minuten. Voeg de boemboe toe en roerbak 2 minuten. Schep de spitskool en erbij en roerbak weer 2 minuten. Schep de seroendeng erdoor.

Verdeel de helft van het koolmengsel over de twee stukken bakpapier. Hoop het wat op. Leg de tilapiafilets erop en dek ze af met het koolmengsel.

Vouw de pakketjes dicht: neem het folie naar boven toe samen en vouw het twee keer om. Strijk de zijkanten plat en vouw deze ook twee keer om.

Leg de vispakketjes op het rooster middenin de oven en bak de inhoud gaar in 20 minuten.

Kook intussen de rijst: strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken. Houd de rijst warm in de pan.

Leg op elk bord een vispakketje. Open het pas aan tafel. Serveer de rijst erbij.