stomen

Vispakketjes met champignons met sperziebonen-macaronisalade

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Breng in een waterkoker 2 l water aan de kook.
Haal de sperziebonen af.
Snipper de sjalotjes fijn.
Hak de knoflooktenen fijn.
Boen de citroen schoon, rasp de schil af en pers de vrucht uit.
Snijd het peterseliegroen zeer fijn.

Bereiding:
Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem. Fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Schep de helft uit de pan. Schep de champignonplakjes bij de uitjes en knoflook in de pan. Roerbak 5 minuten. Roer de kookroom en de helft van de peterselie erbij en breng het aan de kook.

Leg twee dubbele stukjes aluminiumfolie klaar. Leg op elk een tilapiafilet. Besprenkel de filets met wat citroensap en bestrooi ze met wat zout en citroenrasp. Verdeel de gebakken champignons over de visfilets. Neem het aluminiumfolie naar boven toe samen en vouw het twee keer om. Strijk de zijkanten vlak en vouw ook dit twee keer om. Leg de pakketjes in de voorverwarmde oven en bak de visfilets in 15 minuten gaar.

Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk er 3 dl kokend water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de sperziebonen beetgaar in 8 minuten.

Strooi de macaroni in een kookpan, schenk de rest van het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de macaroni en sperziebonen in een vergiet uitlekken.

Roer een dressing van 1 eetlepel citroensap, de rest van de olie, gebakken uitjes en knoflook en wat citroenrasp, zout en peper naar smaak. Schep de dressing door de sperziebonen en macaroni.

Serveer de vispakketjes (maak ze aan tafel pas open) met de bonensalade. Strooi er nog wat peterselie over.