stomen

Vis, koolrabi en tomaten in tandoorisaus met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 l water aan de kook.
Snijd de koolrabi in 11/2 cm dikke plakken en schil ze. Snijd de plakken in dobbelsteentjes.
Snipper de ui fijn.
Snijd de tomaten in vieren.
Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiding:
Leg de koolrabi in een kookpan, schenk er 3 dl kokende water op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de koolrabiblokjes gaar in 8 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Strooi de rijst in een kookpan. Schenk de rest van het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken. Houd de rijst warm in de pan.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak de uisnippers 2 minuten. Schep de visblokjes en kruidenmix erbij en roerbak 3 minuten. Schep de koolrabiblokjes en stukjes tomaat erbij, voeg de tomatenpassata en yoghurt toe en warm het goed door. Laat het gerecht, afgedekt, nog 3 minuten stoven, schep het af en toe om.

Verdeel de rijst over 2 borden. Maak een kuil in het midden en bol de rand mooi op. Schep de vissaus in het midden.