stomen

Vis en schelpdieren in kerriesaus met witte kool en rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui. Hak de knoflooktenen fijn.
Schil het stukje gember en rasp het fijn.

Kruis de vleestomaat in en dompel de tomaat even in het kokende water (bewaar het water). Ontvel de tomaat. Snijd het vruchtvlees in blokjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende (dompel)water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken. Houd de rijst warm in de pan.

Verhit in een wok de olie. Fruit hierin de uisnippers goudbruin. Voeg de knoflook, gember en kool toe en roerbak 4 minuten. Schep de vismix erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de roerbaksaus toe, strooi de bloem er over en schep alles door elkaar. Voeg de bouillon toe en breng de dikke saus al roerend aan de kook. Schep op het laatst de tomaatblokjes en crème fraîche erdoor.

Serveer de rijst apart er bij.