stomen

Vijgen en sharon fruit (kaki) in granaatappelsaus

Receptinformatie

10-20 min

Snijd de vijgen in parten, snijd de schil bijna helemaal los, zodat deze op het bord gemakkelijk verwijderd kan worden. Schil de sharon fruits of kaki’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de granaatappel en verwijder de pitten. Houd 2 eetlepels pitten achter voor de garnering en breng de rest aan de kook met de suiker, het limoensap, het kaneelstokje, de kruidnagels en de rode wijn. Laat het vocht tot de helft inkoken. Zeef de saus. Verdeel de vijgenparten en blokjes sharon fruit of kaki over de bordjes en lepel de saus eromheen. Bestuif het bord licht met poedersuiker. Druppel wat room of crème fraïche in de saus en trek met behulp van een cocktailprikker mooie lijnen in de saus. Garneer met de achtergehouden granaatappelpitten en een takje citroenmelisse.

Variaties: varieer met het exotisch fruit. Kies ook een voor papaja, passievrucht, mango of nashi peer.

Recepttip: salade van vijgen en sharon fruit(kaki) met granaatappelsaus.