Vijgen en sharon fruit (kaki) in granaatappelsaus
Receptinformatie
Snijd de vijgen in parten, snijd de schil bijna helemaal los, zodat deze op het bord gemakkelijk verwijderd kan worden. Schil de sharon fruits of kaki’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de granaatappel en verwijder de pitten. Houd 2 eetlepels pitten achter voor de garnering en breng de rest aan de kook met de suiker, het limoensap, het kaneelstokje, de kruidnagels en de rode wijn. Laat het vocht tot de helft inkoken. Zeef de saus. Verdeel de vijgenparten en blokjes sharon fruit of kaki over de bordjes en lepel de saus eromheen. Bestuif het bord licht met poedersuiker. Druppel wat room of crème fraïche in de saus en trek met behulp van een cocktailprikker mooie lijnen in de saus. Garneer met de achtergehouden granaatappelpitten en een takje citroenmelisse.
Variaties: varieer met het exotisch fruit. Kies ook een voor papaja, passievrucht, mango of nashi peer.
Recepttip: salade van vijgen en sharon fruit(kaki) met granaatappelsaus.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.