stomen

Vietnamese loempia's met prei

Receptinformatie

Rijst

Bestrooi de garnalen met peper en zet ze weg in een kom. Maak de prei schoon, snijd ze in de lengte in vieren en snijd ze vervolgens in stukken met een lengte van 5-6 cm. Bestrijk de eerste tien rijstvellen met het water-azijnmengsel en spreid ze uit op het werkvlak om zacht te worden. Trek een rijstvel voorzichtig los van het werkvlak en leg dit met de punt van u af (net als bij een croissantje) en leg er een eetlepel garnalen 2cm vanaf de onderkant op. Leg er een eetlepel preiringetjes omheen en klap de kant van het rijstvel die naar u toe ligt strak over de garnalen heen. Klap de zijkanten naar binnen en vouw ze stevig dicht. Rol het pakketje stevig op in de richting van de punt van de driehoek. Vul alle rijstvellen op deze manier. Verhit 1-2 cm olie in een grote koekepan. Bak de garnalenloempiaatjes per 3-4 tegelijk tot ze goudbruin zijn, circa 5 minuten per kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveren met een vissaus (nam pla) of chilisaus.