stomen

Venkelsoep met zalm

Receptinformatie

Lunchgerecht
10-20 min

Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in kleine blokjes. Bewaar het venkelgroen. Pel en snipper de ui. Verwarm de olie in een soappan en fruit de ui en venkelblokjes ca. 3 minuten zachtjes aan. Voeg de bouillon en Provencaalse kruiden toe en kook de venkel in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Was de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de zalm in dunne reepjes. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Roer de pernod en room door de soep en warm het geheel nog ca. 2 minuten goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de venkelsoep in vier warme diepe borden. Leg in het midden van elk bord een bergje zalmreepjes en verdeel de tomaat blokjes erover. Garneer met een toefje venkelgroen.