Venkelsoep met zalm
Receptinformatie
Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in kleine blokjes. Bewaar het venkelgroen. Pel en snipper de ui. Verwarm de olie in een soappan en fruit de ui en venkelblokjes ca. 3 minuten zachtjes aan. Voeg de bouillon en Provencaalse kruiden toe en kook de venkel in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Was de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de zalm in dunne reepjes. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Roer de pernod en room door de soep en warm het geheel nog ca. 2 minuten goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de venkelsoep in vier warme diepe borden. Leg in het midden van elk bord een bergje zalmreepjes en verdeel de tomaat blokjes erover. Garneer met een toefje venkelgroen.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.