stomen

Venkelsalade met appel en gebakken kaas met boerenbrood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd het groen van de venkelbol en snijd het fijn. Snijd de kern wigvormig weg. Schaaf of snijd de venkelbol in dunne repen.

Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle repen.

Was de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd de helften in smalle partjes en leg ze even in water met citroensap tegen verkleuring.

Snijd de plakken kaas in vingerdikke repen.

Bereiding:
Paneer de repen kaas: strooi bloem in een diep bord. Klop het ei met 1 eetlepel water los in een tweede bord. Strooi paneermeel in een derde bord. Wentel de kaasrepen eerst door bloem, haal ze dan door losgeklopt ei en wentel ze vervolgens door paneermeel. Leg ze 10 minuten in de vriezer, zodat de paneerlaag kan hechten.

Smelt wat boter in een antiaanbak koekenpan en bak de kaasrepen rondom goudbruin. Niet te lang, want dan smelt de kaas te veel uit.

Meng venkel, paprika en appel met de dressing en verdeel de salade over twee borden. Verdeel de gefrituurde kaasrepen er over.

Snijd het brood in dikke sneden en geef de rest van de roomboter erbij.