Venkel-tomatensalade met ouzodressing & garnaaltjes
Receptinformatie
Mooie Noorse garnalen.
Snijd de tomaten in parten. Maak de venkelknol schoon en schaaf deze in dunne ringen.
Haal de zestes v/d sinaasappel en pers deze daarna uit in een kommetje.
Pel en snijd de rode ui in smalle ringen.
Mix in een staafmixer met hakmolentje de kervel, Ouzo, olijfolie, sinaasappelsap door elkaar tot een mooie dressing.
Breng deze op smaak met suiker, zeezout & peper uit de molen.
Schep de parten tomaat, gestoofde venkel, sinaasappel zestes en rode uienringen door elkaar. Giet de dressing erover en schep tenslotte de garnalen erdoor.
Laat deze salade enige tijd intrekken alvorens te serveren voor een optimale smaak.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.