stomen

Venkel-tomatensalade met ouzodressing & garnaaltjes

Receptinformatie

Voorgerecht
10-20 min

Mooie Noorse garnalen.

Snijd de tomaten in parten. Maak de venkelknol schoon en schaaf deze in dunne ringen.
Haal de zestes v/d sinaasappel en pers deze daarna uit in een kommetje.
Pel en snijd de rode ui in smalle ringen.

Mix in een staafmixer met hakmolentje de kervel, Ouzo, olijfolie, sinaasappelsap door elkaar tot een mooie dressing.
Breng deze op smaak met suiker, zeezout & peper uit de molen.

Schep de parten tomaat, gestoofde venkel, sinaasappel zestes en rode uienringen door elkaar. Giet de dressing erover en schep tenslotte de garnalen erdoor.

Laat deze salade enige tijd intrekken alvorens te serveren voor een optimale smaak.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge