stomen

Veldslastamppot

Receptinformatie

Stamppot
Lunchgerecht
30-40 min

Kook de aardappelen in een bodem water met een snufje zout gaar. Giet ze af en stamp ze fijn met een pureestamper of in een pureeknijper (in de keukenmachine krijgt u een taaie kauwgumachtige plakkerige massa, omdat het zetmeel in de aardappelen geheel kapot slaat). Maak er met de melk een luchtige puree van. Breng de puree op smaak met zout, peper en mosterd. Snijdt de kaas in blokjes. Zoek de veldsla uit, verwijder de worteleindjes, was ze en laat ze goed uitlekken. Roer de kaas en de veldsla door de warme aardappelpuree en warm de kaas en sla even goed door. Niet te lang, de groente moet knapperig blijven. Strooi de cashewnoten er voor het serveren overheen.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge