stomen

Varkensvlees, komkommer en oesterzwammen met Chinese eiermie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de schnitzel in 2 cm brede repen.
Snijd het wit van de bosuitjes of stoneleeks in dunne schuine ringen, en het groen in 3 cm lange, schuine, stukjes.
Snijd de oesterzwammen in 2 cm brede repen.
Schil het stukje gemberwortel en snijd het in fijne reepjes of rasp het niet te fijn.
Snijd de komkommer in schuine plakjes en snijd die in 2 cm brede repen.

Bereiding:
Leg de eiermie in een kookpan. Schenk het kokende water erop en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie kort uitlekken in een vergiet of zeef en houdt het warm in de pan.

Verhit intussen een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak de vleesreepjes op hoog vuur in 2 minuten goudbruin. Schep het wit van de bosuitjes erbij en roerbak 2 minuten. Voeg de oesterzwammen en gember toe en roerbak 4 minuten, tot de paddestoelen vocht loslaten. Laat dit vocht op hoog vuur verdampen. Schep de komkommerstukjes en het groen van de bosuitjes erbij en roerbak nog 2 minuten.

Roer het aardappelzetmeel los met sojasaus en sherry, voeg 1 dl water toe en verkruimel de bouillontablet hierin. Schenk dit mengsel in de wok en breng het op hoog vuur aan de kook.

Verdeel de mie over twee diepe borden, schep het roerbakmengsel er op.