stomen

Varkenshaas met appel, pruimen en sperziebonen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook. Snijd het varkenshaasje in plakjes. Halveer de sjalotjes, snijd de helften in smalle partjes. Snijd de appel (met schil) in vieren, verwijder de klokhuizen, snijd de parten in smalle partjes. Halveer de pruimen.

Bereiding:

Leg de voorgekookte aardappels in een kookpan, schenk er 1/2 liter kokend water er op, breng het water opnieuw aan de kook, voeg eventueel wat zout toe en kook de aardappels gaar in 10 minuten.
Leg de voorgesneden sperziebonen in een kookpan, schenk de rest van het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en kook de sperziebonen beetgaar in 8 minuten. Stort ze in een vergiet en laat ze uitlekken.
Verhit een wok droog voor. Smelt de bakboter erin, tot het schuim weg trekt. Roerbak de varkenshaasstukjes hierin op hoog vuur al omscheppend goudbruin. Voeg de sjalotjes toe en roerbak 2 minuten. Voeg de koekkruiden, appelstukjes, pruneaux en sperziebonen toe en roerbak nog 2 minuten, zodat alles goed warm wordt, maar niet te gaar. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Giet de aardappels af en serveer ze erbij.