stomen

Turkse pizza met shoarma en posteleinsalade

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Schrap de worteltjes, snijd ze in de lengte in dunne plakjes en snijd de plakjes in smalle repen.

Snijd het stuk komkommer eveneens in reepjes.

Zoek de postelein uit.

Snijd het blad van munt en peterselie fijn.

Bereiding:
Verhit een kleine wok droog voor. Schenk de olie langs de rand van de pan er in. Roerbak hierin het shoarmavlees al omscheppend goudbruin en gaar in 10-12 minuten.

Meng de yoghurt met het knoflook uit de pers, de verse kruiden, de olie en zout en peper naar smaak.

Meng de groente.

Verhit een koekenpan op hoog vuur droog voor en rooster de tortilla’s aan beide kanten 20 seconden.

Bestrijk de tortilla’s dik met tzatziki en verdeel het gebakken vlees en de groentemix er over. Vouw de tortilla’s dicht en serveer ze zo.