stomen

Turkse pizza met lamshoarma en courgette

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de courgette in 3 mm dikke, schuine plakken.
Halveer de paprika, verwijder steel en lijsten. Snijd het vruchtvlees in vierkante stukjes van ongeveer 3 cm.
Hak de knoflooktenen fijn.

Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor.

Verhit een wok droog voor. Bak hierin op hoog vuur het shoarmavlees in 6 minuten gaar.

Leg de tortilla’s of Turkse pizza’s op de bakplaat. Bestrijk ze met de helft van de tomatensaus. Schep de gebakken shoarma er op en spreid het uit. Schep de courgette en paprika om met gehakte knoflook, oregano en een flinke draai zout en peper en verdeel dit mengsel over de pizza’s. Meng de yoghurt met de rest van de tomatensaus (maar je moet rood en wit blijven zien) en schep dit op de beide pizza’s.

Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en bak de pizza’s 4-5 minuten.

Vouw ze voor het serveren in vieren, wikkel er een stuk aluminiumfolie om en eet ze zo, uit de hand.