stomen

Turkse linzensoep met prei

Receptinformatie

Rijst
Lunchgerecht

Was de linzen en de rijst in een zeef onder koud stromend water. Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Pel de uien en rasp deze fijn. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Doe de linzen, de rijst, de stukken aardappelen, geraspte ui en ringen prei in een snelkookpan met circa 2 liter water. Sluit de snelkookpan en breng deze onder druk. Kook de soep circa 15 minuten. Koel de snelkookpan voor het openen goed af met koud water. Open de pan. Zeef de inhoud en pureer de massa in de keukenmachine, mengbeker of met de staafmixer. Los de bouillontabletten op in 2 dl water kokend water. Verhit de olie en de boter in een koekepan. Voeg de kippenbouillon toe. Meng dit door de soep. Breng de soep op smaak met zwarte peper en zout. Serveer de  heel dikke soep.