stomen

Turkse lasagne van aubergine

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
Meer dan 60 min

Was de aubergines, verwijder de stelen en snijd ze in plakken van circa 2,5 cm dikte. Bestrooi beide kanten van de plakken met zout en zet ze circa 30 minuten weg. (Het zout zorgt ervoor dat de aubergine minder olie opneemt.) Spoel het zout en vocht af en dep de plakken droog met keukenpapier. Verhit 2 eetl. olie in een koekenpan en bak de plakken aan beide kanten bruin. Leg de plakken in een licht ingevette ovenschotel. Verhit weer 2 eetl. olie in de pan en bak hierin 2 fijngehakte uien, (knoflook), het (lams)gehakt, zout peper en royaal peterselie circa 7 minuten. Leg het vleesmengsel op de aubergineplakken. Verdeel de tomaten in plakken over het geheel. Schenk de bouillon erbij en bak de ovenschotel, afgedekt, circa 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180ºC of in een combi-magnetron, ca. 525 Watt microgolven, 200ºC hetelucht, 20-25 minuten.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!