stomen

Turkse broodpizza met verse tomaten, knoflook en kaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225-250°C.
Snijd de tomaten in dunne plakken, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaadjes.
Hak de knoflookteen fijn.
Pluk de basilicumblaadjes af, leg ze op elkaar en snijd ze in reepjes.
Verkruimel de geitenkaas. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
Snijd het brood platliggend in twee lagen.

Bereiding:
Leg de twee broodlagen met het kruim naar boven op het werkvlak. Bestrijk ze allebei met tomatensaus en bestrooi dit met de oregano en het gehakte knoflook. Bedek de pizzabodems met de plakjes tomaat. Verdeel de geitenkaas en mozzarella gelijkmatig er over en bestrooi ze met de Goudse kaas. Maal wat zout en peper over de pizza’s. Besprenkel ze met wat olijfolie.

Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en knapperig. Bestrooi ze na het bakken met basilicum. Druppel er eventueel nog wat olie over.