Turkse broodpizza met verse tomaten, knoflook en kaas
Receptinformatie
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225-250°C.
Snijd de tomaten in dunne plakken, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaadjes.
Hak de knoflookteen fijn.
Pluk de basilicumblaadjes af, leg ze op elkaar en snijd ze in reepjes.
Verkruimel de geitenkaas. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
Snijd het brood platliggend in twee lagen.
Bereiding:
Leg de twee broodlagen met het kruim naar boven op het werkvlak. Bestrijk ze allebei met tomatensaus en bestrooi dit met de oregano en het gehakte knoflook. Bedek de pizzabodems met de plakjes tomaat. Verdeel de geitenkaas en mozzarella gelijkmatig er over en bestrooi ze met de Goudse kaas. Maal wat zout en peper over de pizza’s. Besprenkel ze met wat olijfolie.
Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en knapperig. Bestrooi ze na het bakken met basilicum. Druppel er eventueel nog wat olie over.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.