stomen

Tuinbonentortilla met tomatenbrood en sla

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C.
Snipper de ui.
Kook de tuinbonen 10 minuten en laat ze in een vergiet uitlekken.

Bereiding:
Verhit in een koekenpan van 20 cm doorsnee de olie. Fruit hierin de uisnippers glazig. Voeg de tuinbonen toe en roerbak 1 minuut.

Klop de eieren los met de crème fiche, de kruiden en zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Schep het mengsel van uien en tuinbonen bij het eiermengsel. Schep het terug in de koekenpan. Zet de pan op halfhoog vuur. Bak de omelet, met het deksel op de koekenpan, tot de bovenkant droog is. Schuif de omelet los, zodra dit mogelijk is. Keer de omelet met behulp van het deksel. Bak de onderkant snel mooi bruin.

Bak intussen het brood in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het brood een paar minuutjes uitdampen. Snijd het brood dan in 2 horizontale lagen.

Halveer de rijpe tomaten, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden en maak het vruchtvlees los. Bestrijk de snijvlakken van het brood dik met tomatenpulp. Verdeel de slamelange er over. Snijd de omelet in punten en serveer ze met het tomatenbrood.