stomen

Tuinbonensoep met gestoofde raapsteeltjes en notenbrood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.

Spoel het bosje raapstelen schoon, snijd de worteltjes er van af.

Verwarm de oven voor op 225°C.

Bereiding:
Leg de aardappelblokjes en tuinbonen in een kookpan. Schenk de bouillon erop en vul dit met wat aan tot 3/4 liter. Breng de bouillon aan de kook. Kook de soep 15-18 minuten, tot de aardappelblokjes gaar zijn. Pureer de aardappels en tuinbonen in de bouillon met de staafmixer zodat een gladde, gebonden soep ontstaat. Houdt de soep op laag vuur, met het deksel op de pan, warm.

Bak intussen het brood of de broodjes in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet 2 ovenvaste soepkommen in de oven, zodat ze voorwarmen.

Verhit een koekenpan op hoog vuur droog voor. Bak hierin de plakjes ontbijtspek knapperig. Leg ze op keukenpapier.

Verhit de olijfolie in de koekenpan. Stoof hierin de raapsteeltjes 5 minuten. Knijp de knoflookteen boven de pan uit.

Verdeel de raapsteeltjes over de twee voorverwarmde soepkommen. Schenk de soepkommen vol met tuinbonensoep. Verdeel het knapperige rookspek er over.

Snijd het notenbrood in smalle reepjes en serveer het brood bij de soep.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!