stomen

Tuinbonen met rijst en krab

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Boen de limoen af. Gebruik een zesteur om dunne reepjes van de limoenschil te snijden. Halveer de vrucht en pers deze uit.

Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes.

Snijd het groen van de peterselie fijn.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, voeg de tuinbonen toe. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook rijst en tuinbonen in 10 minuten gaar. Stort ze in een zeef en laat ze kort uitlekken.

Klop een dressing van 1 eetlepel limoensap, 3 eetlepels olie en de gembersiroop.

Verhit in een wok de olie. Roerbak hierin het wit van de bosuitjes glazig. Schep rijst en tuinbonen erbij en roerbak 2 minuten. Schep de krab erdoor en roerbak opnieuw 2 minuten. Schep het groen van de bosuitjes, de peterselie en de limoenschil erbij en roerbak nog 1 minuut. Breng het gerecht op smaak met limoensap en versgemalen zout en peper. Verdeel het gerecht over twee borden en druppel de dressing er om heen.