stomen

Tuinbonen met grote garnalen in sherrysaus met stokbrood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Hak de knoflookteen fijn.
Pluk de tijmblaadjes af.
Snijd 2 mooie partjes uit de citroen.
Laat de rauwe garnalen ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking en pel ze.

Bereiding:
Schep de tuinbonen in een kookpan, schenk het kokende water erbij, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de tuinbonen gaar in 10 minuten. Laat de tuinbonen in een vergiet uitlekken.

Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een kleine wok of braadpan op halfhoog vuur de olie. Bak hierin de knoflooksnippers 1 minuut. Schep de garnalen en tijm erbij en roerbak 3 minuten op hoog vuur.

Schep de tuinbonen in de pan. Voeg de sherry toe en breng de sherry op hoog vuur snel aan de kook, zodat de alcohol verdampt.

Serveer het gerecht direct, met het versgebakken stokbrood.