Toscaanse bloemkoolsoep met croutons
Receptinformatie
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Snijd de stronkjes in stukjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de gesnipperde ui of sjalot met de fijngehakte knoflook circa 2 minuten in de hete olie. Voeg de bloemkool toe en laat deze 1 minuut zachtjes meebakken. Doe de tomaat erbij en schep om. Schenk de bouillon erbij. Breng alles, afgedekt, aan de kook. Kook de bloemkool in circa 10 minuten gaar. Pureer de soep met behulp van een keukenmachine, staafmixer of roerzeef. Giet de soep terug in de pan en voeg de wijn en de room met 4 fijngeknipte basilicumblaadjes toe. Breng de soep al roerende aan de kook en breng hem op smaak met peper. Garneer elke soepkop met een theel. pesto, een blaadje basilicum en een eetl. croutons.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.