stomen

Toscaanse bloemkoolsoep met croutons

Receptinformatie

Soep
Hoofdgerecht
10-20 min

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Snijd de stronkjes in stukjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de gesnipperde ui of sjalot met de fijngehakte knoflook circa 2 minuten in de hete olie. Voeg de bloemkool toe en laat deze 1 minuut zachtjes meebakken. Doe de tomaat erbij en schep om. Schenk de bouillon erbij. Breng alles, afgedekt, aan de kook. Kook de bloemkool in circa 10 minuten gaar. Pureer de soep met behulp van een keukenmachine, staafmixer of roerzeef. Giet de soep terug in de pan en voeg de wijn en de room met 4 fijngeknipte basilicumblaadjes toe. Breng de soep al roerende aan de kook en breng hem op smaak met peper. Garneer elke soepkop met een theel. pesto, een blaadje basilicum en een eetl. croutons.