stomen

Toscaanse appels

Receptinformatie

Nagerecht
30-40 min

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in schijfjes. Breng het water met het citroensap en 60 g suiker aan de kook en pocheer de appelschijfjes hierin gedurende 8 minuten. Haal de appelschijfjes met een schuimspaan uit het kookvocht en leg ze in een ondiepe, beboterde (20 g), vuurvaste schaal. Maak het deeg door 100 g boter met 85 g suiker schuimig te roeren. Voeg de amandelen, de bloem en de melk toe en meng tot een deeg ontstaat. Verdeel het deeg over de appels en bak de appels in het midden van een voorverwarmde oven op 225°C gedurende 10-15 minuten. Serveer de Toscaanse appels als nagerecht (met slagroom) na een lichte maaltijd.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge