stomen

Tortillataart met kip, maïs en doperwten

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Verse doperwten koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram doperwtenpeulen per persoon. Dop de peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram versgedopte (rauwe) doperwten op. Kook de doperwten in ruim kokend water gaar in 5-8 minuten afhankelijk van de grootte.

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Gebruik een taartschaal met een diameter ter grootte van de tortilla’s.
Breng 1/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Halveer de rode paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snipper het vruchtvlees.
Laat de maïskorrels uitlekken.
Knip de koriander (blad en stelen) fijn.

Bereiding:
Strooi de doperwten in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de doperwten 5 minuten, stort ze in een vergiet.

Verhit intussen een wok droog voor, schenk langs de rand de olie er in. Bak de reepjes kipfilet goudbruin. Schep de uisnippers en paprikasnippers erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de maïskorrels, doperwten en 2/3 van de tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook.

Schenk de helft van de achtergehouden tomatensaus in de taartschaal en strijk het uit. Leg er een tortilla in. Verdeel 1/3 van het groentemengsel over de tortilla, strooi er 2 eetlepels kaas over en leg er een tortilla op. Vul de taartschaal in 3 lagen op en eindig met de vierde tortilla. Strijk de rest van de tomatensaus over de tortilla uit en bestrooi het geheel met de rest van de kaas.

Zet de taartschaal middenin de voorverwarmde oven. Bak de tortillataart 15-20 minuten, zodat de kaas smelt en goudbruin kleurt.

Bestrooi de taart met koriander en serveer direct, in punten gesneden.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!