stomen

Tortilla’s met sperziebonen en quorn

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor 225°C. Vet een ovenschaaltje in.
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Haal de sperziebonen af.
Snipper de ui.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

Bereiding:
Leg de bonen in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de bonen 6 minuten voor. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Verhit in een koekenpan de olie. Fruit het uitje goudbruin. Schep het pepertje erbij en roerbak 2 minuten. Schep de quornstukjes erbij en roerbak 3 minuten. Roer de tomaatstukjes met het vocht erbij en voeg de kruidenmix toe. Breng de saus aan de kook.

Verdeel de tomatensaus over de tortilla’s, maar houdt 2 sauslepels vol met rode saus (dus zonder quornstukjes) apart. Verdeel de sperziebonen over het midden van elke tortilla. Bestrooi de bonen met de helft van de geraspte kaas. Rol de tortilla’s op en leg naast elkaar in de ovenschaal. Schep de achtergehouden tomatensaus erover en bestrooi de tortilla’s met de rest van de kaas.

Schuif de ovenschaal middenin de voorverwarmde oven en laat de tortilla’s goudbruin en gaar worden in 15 minuten.

Knip de bieslook fijn. Bestrooi de tortilla’s na het bakken met bieslook.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge