stomen

Tortillalasagne met gemengde vis in pikante maïstomatensaus

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Maak de maïskolf schoon: verwijder de schutbladeren en het ‘haar’. Snijd, met een scherp mes, de maïskorrels van de kolf.
Snipper de ui.

Verwijder de zaadlijsten uit de halve paprika, snipper het vruchtvlees.
Snijd de bleekselderijstelen in boogjes.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ronde (hoge) ovenschaal (in de maat van de tortilla’s) in.

Bereiding:
Verhit in een kleine wok de olie. Fruit hierin de uisnippers goudbruin. Schep de paprika erbij en roerbak 3 minuten. Schep de maïs, bleekselderij en vismix erbij, strooi de kruidenmix erover en roerbak op laag vuur 3 minuten. Roer de tomatenpassata erbij en breng het mengsel aan de kook.

Bereidt in een steelpan de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met melk of water. Roer de geraspte kaas erbij.

Leg in de ovenschaal een tortilla. Verdeel een derde van het vismengsel erover, schep er wat kaassaus over. Leg hierop weer een tortilla. Vul de schaal zo op. Eindig met een tortilla en schep hierop de rest van de kaassaus. Strijk de saus gelijkmatig uit. (Tot zover kan het gerecht worden voorbereid, laat de sauzen dan eventueel eerst snel afkoelen, voordat de schotel wordt opgebouwd).

Schuif de ovenschaal middenin de voorverwarmde oven en bak de tortillalasagne in 25 minuten goudbruin en door en door gaar.

Snijd de tortillalasagne in punten.