stomen

Tortilla uit de oven, met aardappels, snijbonen en geitenkaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Halveer de ui en snijd de helften in dunne plakjes, duw de laagjes los.
Snijd het peterseliegroen (en het blad van de dragontakjes) fijn.
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een taartschaal van 24 cm doorsnee in.

Bereiding:
Leg de snijbonen in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de snijbonen 5 minuten voor. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Verhit de olie in een wok en bak hierin de uiringen en aardappelplakjes al omscheppend 5 minuten.

Klop de eieren los met de kookroom. Schep de gebakken uiringen en aardappelplakjes, snijbonen, kruiden en zout en peper naar smaak door de losgeklopte eieren. Schep dit in de ingevette ovenschaal en verdeel het gelijkmatig. Verkruimel de geitenkaas er over.

Schuif de taartschaal op het rooster midden in de voorverwarmde oven en bak de tortilla in 20 minuten nét gaar en bovenop goudbruin.