stomen

Tortellini met witlof en blauwe kaas

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Snijd de (bittere) kern uit de witlofstruikjes. Snijd het witlofblad in 2 cm brede repen.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Strooi de tortellini in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak 1 theelepel zout toe en kook de tortellini beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet het kookwater van de tortellini en vang 2 dl hiervan op.

Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de gesnipperde ui glazig. Schep de witlof erbij, leg het deksel op de pan en stoof de witlof in 10 minuten bijna gaar. Schep de groente af en toe om. Schep de mascarpone erbij en laat dit al roerend smelten. Voeg eventueel wat kookwater van de pasta toe als het te dik blijft. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Voeg de tortellini toe. Verbrokkel de gorgonzola boven de pan, strooi de peterselie er over en neem de pan van het vuur. Schep alles om en serveer direct.

Voeg aan tafel naar smaak zout, peper en geraspte kaas toe.