stomen

Tortellini en koolrabi in paddenstoelenroomsaus

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de koolrabi in 1 cm dikke plakken, schil ze en snijd de plakken in blokjes.
Snipper de sjalotjes.
Stroop de tijmblaadjes af.

Bereiding:
Strooi de tortellini in een kookpan. Schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze in een vergiet kort uitlekken. Schep ze terug in de pan om met 1 eetlepel olie en houd ze warm.

Verhit in een braadpan de rest van de olie. Fruit hierin de sjalotjes goudbruin. Schep de champignonplakjes erbij en roerbak 3-4 minuten, tot de paddenstoelen vocht loslaten. Schep er 2 dl kookwater van de pasta bij, voeg het bouillontablet en de tijmblaadjes toe en breng de saus aan de kook. Voeg de koolrabiblokjes toe en kook ze gaar in 10 minuten. Roer de crème fraîche erbij en breng de saus al roerend aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de tortellini erdoor.

Serveer het gerecht in diepe borden en schaaf er aan tafel wat geraspte Parmezaanse kaas over.