Tongfilets ‘en escabeche’, met limoensap
Receptinformatie
Bestrooi de visfilets met zout, peper en bloem. Verhit de olie in een hapjespan, leg de laurierblaadjes er in. Bak hierin de visfilets aan beide kanten goudbruin (en gaar) in 3-4 minuten. Leg ze op een schaal. Pers 4 limoenen uit en sprenkel het sap over de gebakken visfilets. Laat de visfilets 4 uur marineren, leg ze af en toe om.
Snijd de ui in flinterdunne ringen en duw de ringen los. Hak de knoflooktenen fijn. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Snijd de tomaten in blokjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden. Vang het limoensap op de visschaal op en meng dit door de ketchup. Verdeel de groentes over de visfilets, druppel de saus er over. Serveer de vis koud.
Geef er knapperig gebakken stokbrood en olijventapenade bij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.