stomen

Tongfilets ‘en escabeche’, met limoensap

Receptinformatie

Voorgerecht
10-20 min

Bestrooi de visfilets met zout, peper en bloem. Verhit de olie in een hapjespan, leg de laurierblaadjes er in. Bak hierin de visfilets aan beide kanten goudbruin (en gaar) in 3-4 minuten. Leg ze op een schaal. Pers 4 limoenen uit en sprenkel het sap over de gebakken visfilets. Laat de visfilets 4 uur marineren, leg ze af en toe om.

Snijd de ui in flinterdunne ringen en duw de ringen los. Hak de knoflooktenen fijn. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Snijd de tomaten in blokjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden. Vang het limoensap op de visschaal op en meng dit door de ketchup. Verdeel de groentes over de visfilets, druppel de saus er over. Serveer de vis koud.

Geef er knapperig gebakken stokbrood en olijventapenade bij.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!