stomen

Tomatenzuurkoolsoep met kruidenstokbrood

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snipper de ui.
Verdun de bouillon met water tot 3/4 liter.
Halveer de worstjes over de lengte.
Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiding:
Bak in een braadpan of soeppan de spekreepjes zachtjes uit. Schep het uitje erbij en fruit het 2 minuten mee. Haal de zuurkool los en leg dit op de spekjes, voeg de kummelzaadjes toe. Schenk de bouillon erop, roer het geheel om en breng de bouillon aan de kook. Voeg de worstjes toe en kook de soep zachtjes 10 minuten.

Bak het stokbrood met kruidenboter volgens de aanwijzingen op de verpakking in 10 minuten goudbruin en knapperig.

Serveer de soep met het stokbrood en voeg aan tafel naar smaak wat crème fraîche toe.