stomen

Tomatentaartje in een komkommerjasje

Receptinformatie

Voorgerecht
20-30 min

Snijd de komkommer in de lengte in repen en bekleed hiermee een ring. Zet de ring op een bord. Snijd de rest van de komkommer in kleine blokjes. Los de in water geweekte en uitgeknepen gelatine op in het iets verwarmde citroensap en de tomatenpuree. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en pureer het vruchtvlees in een keukenmachine. Meng in een kom de gepureerde tomaten door elkaar met het gelatinemengsel, de basilicumblaadjes en de olijfolie. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Laat afkoelen tot de massa iets dikker wordt. Snijd de geitenkaas in vier plakjes. Leg een uitgestoken roggebroodsneetje met daarop een plak geitenkaas in de ring en druk dit iets aan. Schep het tomatenmengsel erop en laat de taartjes opstijven in de koelkast. Maak intussen de saus door alle daarvoor genoemde ingrediënten door elkaar te mengen. Schik de gekozen vulling op het tomatentaartje. Verwijder de ring, druppel de saus rondom en garneer met de komkommerblokjes.