stomen

Tomatensoep met ravioli en verse Italiaanse kruiden

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Bereiding:

Breng in een waterkoker ¾ liter water aan de kook. Schenk het water in een kookpan en breng het opnieuw aan de kook. Kruis de tomaten in, dompel ze in het kokende water en neem ze met een schuimspaan uit de pan. Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren.

Snipper de ui fijn.

Pluk de blaadjes van de kruiden en hak ze fijn.

Verwarm de oven voor op 225°C.

Verhit in een braadpan de olie. Bak hierin de soepballetjes rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui toe en roerbak 3 minuten. Voeg de tomaten en de fijngehakte kruiden toe en roerbak 3 minuten. Zet het vuur laag en stoof de tomaten zacht in 10 minuten. Schenk het dompelkookwater van de tomaten erbij en breng het aan de kook. Voeg de ravioli toe en kook de soep nog zo lang, tot de ravioli gaar is (volg de aanwijzingen op de verpakking).

Bak intussen de broodjes in 5-6 minuten warm en knapperig.

Breng de tomatensoep op smaak met zout en peper.

Serveer de soep in warme borden of kommen en druppel de crème fraîche er in. Serveer de soep met de warme broodjes en geraspte kaas.