stomen

Tomatenquiche met knoflook en eieren

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een quichevorm van 24 cm in. Laat het bladerdeeg ontdooien en verwijder de stukjes plastic.

Halveer de tomaten in de lengte. Snijd de knoflooktenen in plakjes.

Bereiding:
Bestrooi een houten plank dun met bloem. Leg de bladerdeeglapjes op elkaar, maar laat de puntjes steeds verspringen. Strooi wat bloem over de stapel. Rol het deeg uit tot een zo rond mogelijke lap van 30 cm doorsnee, haal het deeg steeds los met een pannenkoekmes en keer het af en toe. Vouw het deeg losjes in vieren, leg het in de quichevorm en vouw het terug. Strijk de rand naar boven toe glad en rol het uitstekende deeg naar binnen, zodat een dikke deegrand ontstaat. Klop de eieren los, houd 1 eetlepel apart. Klop bij de rest kookroom, kaas, mosterd en de helft van de kruiden. Roer de tomaatstukjes erdoor. Schenk dit in de deegvorm. Leg de halve tomaten in de saus, strooi de knoflook en de rest van de kruiden erover.

Bak de taart middenin de voorverwarmde oven in 40 minuten goudbruin en gaar. Dek, als de bovenkant te donker wordt, de taart af met een stuk aluminiumfolie. Laat de taart voor het serveren wat afkoelen.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge