stomen

Tomatenquiche met ham en basilicum

Receptinformatie

Lunchgerecht
30-40 min

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd elke tomaat in 4 dikke plakken, bestrooi de plakken tomaat met zout en laat ze in een zeef uitlekken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakken bladerdeeg (2 plakken breed en 3 plakken lang). Druk de randen van de plakjes bladerdeeg goed tegen elkaar aan tot één rechthoekige deeglap van 24 bij 36 cm. Schep de Hüttenkäse in een zeef en druk met een lepel het vocht eruit. Pureer met de staafmixer (of keukenmachine) de Hüttenkäse met de eieren en oude kaas tot een glad mengsel. Snijd de basilicum in reepjes. Roer de blokjes ham en basilicum door het kaasmengsel. Verdeel het kaasmengsel over de deeglap, maar laat 2 cm van de deegrand onbedekt. Leg de uitgelekte plakken tomaat in 2 rijen op met kaasmengsel. Strooi peper over de tomaat en bak de taart in het midden van de oven in ca. 25-30 minuten gaar. Serveer de taart warm.