stomen

Tomatenpizza met de enige echte tomatensaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Ontvel de tomaten.Houdt twee tomaten apart en hak de rest fijn. Verhit de olie en bak hierin de gepelde en fijngehakte ui en knoflook zachtjes gaar. Voeg de fijngehakte tomaten en de helft van de kleingesneden basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper en een snufje suiker. Laat de tomaten, onafgedekt, onder af en toe roeren ruim een uur zachtjes pruttelen. Voeg de achtergehouden grof gesneden tomaten en basilicum toe en laat de saus nog even aan de kook komen. Bestrijk de pizzabodems of het tot 2 pizza’s uitgerolde pizzadeeg met de dikke tomatensaus en strooi de helft van de pizzakaas erover. Bak de pizza’s 15 minuten in een voorverwarmde oven van 225ºC. Snijdt de (tros)tomaten in plakjes, pluk de blaadjes van de oregano en snijdt de mozzarella in plakjes. Neem de pizza’s uit de oven en verdeel de tomaten, oregano, de rest van de pizzakaas en mozzarella eroverheen. Sprenkel er wat olijfolie over en bak de pizza’s nog circa 10 minuten. Neemt ze uit de oven en legt in het midden van elke pizza een handje rucola.