stomen

Tomatenpizza

Receptinformatie

Hoofdgerecht
Meer dan 60 min

Verkruimel de gist in een kopje en los hem al roerend op in 2 eetlepels lauw water. Zeef de bloem met wat zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet hierin de gistoplossing en roer die door de bloem. Laat dit mengsel afgedekt op een warme plaats rijzen totdat het in omvang is verdubbeld.

Doe er vervolgens 125 ml warm water bij en kneed het geheel tot een deeg. Kneed net zolang tot het deeg glad en soepel is. Laat het deeg nogmaals rijzen totdat het in omvang is verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 220 ?C en vet een bakblik in met 1 eetlepel olie. Kneed het deeg nog één keer stevig door en werk de resterende olijfolie erdoor. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap met een iets dikkere rand. Leg de deeglap op het bakblik.

Snijd de tomaten aan de onderzijde kruislings in en leg ze 30 seconden in kokend water. Haal ze uit het water, laat ze schrikken onder de koude kraan en verwijder het vel. Snijd de tomaten in plakken en verdeel die over het deeg. Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel die ook over het deeg. Was de basilicum, schud hem droog en verwijder de steeltjes. Leg de blaadjes op het deeg en bestrooi het geheel met zout en peper. Besprenkelen met de olijfolie.

Laat de pizza op de onderste richel in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar worden.

 

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge