Tomatenpilav
Receptinformatie
Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook zacht en glazig. Voeg de tomaten met de suiker, munt, zout en peper toe. Roer goed en voeg 3 dl water toe. Stoof het mengsel, afgedekt, tot de tomaten helemaal zacht zijn. Voeg de rijst toe aan de tomaten met de helft van de aangegeven hoeveelheid water op de verpakking. Kook de rijst in de aangegeven tijd gaar. Controleer na 15 minuten of er nog voldoende vocht in de pan zit om de rijst te laten garen. Voeg de laatste 5 minuten de doperwtjes toe. Als de rijst zacht en rozerood van kleur is, is hij klaar. Bestrooi de tomatenpilav voor het serveren met pijnboompitten.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.