stomen

Tomatengehaktsaus met maggikruid

Receptinformatie

Dressing en saus
Bijgerecht
40-50 min

De intense selderijsmaak geeft een authentiek Italiaanse smaak aan de klassieke tomatengehaktsaus, de basissaus voor lasagne, macaroni, spaghetti en zelfs op pizza. Hak de mager gerookte spekreepjes fijn. Verwarm een braadpan droog voor en bak hierin, zonder toegevoegd vet, het rookspek uit. Schep het rundergehakt erbij en bak het op hoog vuur rul en bruin. Voeg de fijngesnipperde ui toe en bak de ui 3 minuten mee. Schenk er de tomatensaus voor pasta (sugo) bij, voeg het fijngesneden blad van de takjes maggikruid en de samengebonden stelen maggikruid toe en laat de saus 25 minuten zachtjes stoven. Wilt u een dikke saus, neem dan het deksel van de pan, zodat de saus tijdens het pruttelen inkookt.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!