stomen

Tomaten-paddenstoelenschotel met spiegelei

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Snijd de tomaten aan de onderzijde kruislings in en leg ze 30 seconden in kokend water. Haal ze uit het water, laat ze schrikken onder de koude kraan en verwijder het vel. Verwijder de steelaanzetten en snijd de tomaten in grote stukken.

Pel de knoflook en pers hem in de knoflookpers. Maak de cantharellen schoon en snijd ze eventueel klein.

Verhit de boter in een pan en fruit daarin al roerend de knoflook. Roer de peterselie erdoor en fruit ook die onder voortdurend roeren.

Voeg de paddenstoelen toe en bak ze al roerend net zolang, tot al het vocht is verdampt. Schep de tomaten erdoor en laat het geheel enkele minuten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper.

Verhit de olie in een tweede pan en bak daarin de eieren in 2 porties. Op smaak brengen met zout en peper.

Verdeel het tomaten-paddenstoelenmengsel over vier borden en leg op elk bord vervolgens 2 spiegeleieren.

Bestrooid met bieslook serveren.