stomen

Tomaten met lamsgehakt op Turks brood met tzatziki

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd van de tomaten een kapje en lepel ze leeg. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees klein, verwijder vocht en zaden. Bestrooi de tomaten van binnen met zout en zet ze omgekeerd weg.

Rasp de komkommer boven een zeef op de grove rasp. Laat het vruchtvlees uitlekken, druk regelmatig vrijkomend vocht er uit.

Snipper de ui, hak de muntblaadjes fijn. Hak de pistachenootjes fijn. Snijd de feta in kleine blokjes.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in.

Bereiding:
Verhit in een wok 2 eetlepels olie en roerbak het gehakt hierin rul. Voeg de ui toe en roerbak 3 minuten. Knijp er 1 teen knoflook boven uit en roerbak nog 1 minuut. Meng de helft van de munt, de pistachenootjes en de feta door het gehakt en vul hiermee de tomaten. Roer het uitgelekte komkommerraspsel, de rest van de munt, de tweede knoflookteen uit de pers en 1 eetlepel olijfolie door de yoghurt en breng de tzatziki op smaak met zout en peper. Snijd het brood in repen en leg ze in de ovenschaal. Lepel de helft van de tzatziki over het brood. Zet de tomaten op het brood. Zet de ovenschaal middenin de voorverwarmde oven en bak de tomaten 20 minuten. Geef de rest van de tzatziki apart erbij.