stomen

Tomaten-avocadosalade met varkenshaasreepjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en hak hem fijn. Meng 3 el olijfolie met citroensap, citroenrasp, peper, zout en suiker.

Was de tomaten, halveer ze en snijd ze in stukken. Maak de bleekselderij schoon, verwijder de harde buitenste gedeelten, was de stengels en snijd ze in dunne plakjes. Schil de avocado’s, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Doe de tomaten, de bleekselderij, de avocado en de champignons in een serveerschaal en meng de ingrediënten met de dressing.

Spoel de varkenshaasjes af, dep ze droog en bak ze met de salieblaadjes in de rest van de olie aan beide kanten ca 6-8 minuten. Op smaak brengen met zout en peper.

Verdeel de salade over de 4 borden en leg daarop de varkenshaasjes.