stomen

Tofusalade met sperziebonen en woknoedels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Haal de sperziebonen af.
Snipper de rode ui zeer fijn.
Verwijder steel en zaadlijsten van het halve pepertje, snipper het
vruchtvlees.
Snijd stelen en groen van de koriander apart van elkaar fijn.
Snijd de tofu in blokjes.
Hak de cashewnoten grof.

Bereiding:
Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk er 1/2 liter kokend water op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Stort ze in een vergiet en spoel ze koud.

Leg de woknoedels in een kookpan, schenk de rest van het kokende water erop en breng het water opnieuw aan de kook en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de noedels in een vergiet en spoel ze koud. Schep ze om met 1 eetlepel sukiyakimarinade.

Schep de tofu om met 2 eetlepels sukiyakimarinade.

Verhit de olie in een kleine wok. Roerbak de uien, pepersnippers en korianderstelen hierin 3-4 minuten. Schep de tofublokjes erbij en roerbak 2 minuten.

Verdeel de woknoedels over twee diepe borden. Verdeel de sperziebonen er over. Schep hierop het gebakken tofumengsel.

Roer een dressing van roerbaksaus en kokosmelk en druppel dit over de salade. Strooi de cashewnoten en het koriandergroen erover.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge