stomen

Tilapiafilet met pikante amsoi en koriandermie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de visfilets in stukken van ± 4 cm.
Meng het aardappelzetmeel met wat zout en peper en schep de visstukjes hierin om.
Halveer de uien en snijd ze dunne partjes.
Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes.
Snijd het steeltje van de peper, haal de zaadlijsten eruit. Snijd de peper in dunne schuine ringen.
Snijd de amsoi in 1 cm brede repen.
Snijd het korianderblad fijn.

Bereiding:
Leg de mie in een kookpan, schenk het kokende water erop. Breng het water aan de kook, roer om en kook de mie gaar in 10 minuten. Stort de mie in een zeef en laat de mie kort uitlekken. Schep er 1 eetlepel olie en de koriander er door en houd de mie warm in de pan.

Verhit intussen een wok droog voor. Schenk bijna alle olie langs de rand in de wok. Roerbak hierin de visstukjes op hoog vuur snel goudbruin en gaar. Neem ze uit de pan en schep ze op keukenpapier. Dek ze af met aluminiumfolie.

Schenk de rest van de olie in de wok. Roerbak uien en knoflook 2 minuten, schep de peper en amsoi erbij en roerbak 3 minuten. Schep op het laatst, voorzichtig, de visstukjes er weer bij.