stomen

Thaise roergebakken bloemkool

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Snijd de lente uitjes in diagonale stukjes van circa 2,5 cm. Pel de knoflook en hak hem fijn. Maak de Spaanse peper schoon, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd hem in ragdunne plakjes. Was en droog de schoongemaakte groenten.
Verhit een wok of wijde hapjespan. Voeg de olie toe en roerbak, als de olie heet is , de knoflook, Spaanse peper en lente uitjes 20-30 seconden. Voeg de bloemkool toe en bak deze 1 minuut mee.
Voeg de koriander, vis of sojasaus, suiker, komijn en de bouillon of het water toe en breng alles aan de kook. Laat de bloemkool in circa 8 minuten beetgaar worden. Serveren met Thaise pandanrijst of mie en grote gebakken knoflookgarnalen of roergebakken kip of kalkoenreepjes.