stomen

Thaise mosselen met witlof en mie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Snijd het groen van de bosuitjes in schuine stukjes van 2-3 cm. Snipper het wit.

Halveer de rode peper, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in reepjes.

Snijd de witlofstruikjes in schuine stukjes van 2-3 cm breedte, verwijder de steelaanzet.

Snijd de limoen in partjes, verwijder de pitjes.

Was de mosselen, verwijder schelpen die niet meer sluiten, kapotte schelpen en drijvende schelpen.

 

Bereiding:

Schenk het kokende water in een kookpan, dompel de zak met garnalen er in, zodat ze snel ontdooien. Neem de zak uit de pan. Strooi de mie in het kokende water, roer om, breng het water opnieuw aan de kook en kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de mie uitlekken. Schep de mie om met 1 eetlepel olie en houd de mie warm in de afgedekte pan.

 

Verhit de wok droog voor. Schenk langs de rand van de pan de rest van de olie er in. Schep bosuitjes en peperreepjes erin en roerbak 1 minuut. Roer de ‘groene curry’pasta erdoor en voeg na 30 seconden de ketjap en de sherry toe. Schep witlof, mosselen en limoenpartjes erbij, dek de wok af en ‘kook’ de mosselen gaar in 8 minuten. Schep alles om.

 

Verdeel de mie over 2 diepe borden of wijde kommetjes, schep de het roergebakken mengsel er op.