stomen

Thaise garnalensoep met lombok rawit

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Leg de garnalen in koud water, zodat ze snel ontdooien. Pel ze. Droog de schalen met keukenpapier. Verhit de olie in de wok en roerbak de garnalenschillen goudbruin. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Snijd de sereh in stukken van 3 cm, verwijder de harde buitenste lagen. Voeg sereh, citroenblad en groene pepers toe en kook de soep, afgedekt, zachtjes 10 minuten. Halveer (met wegwerphandschoenen aan) de rode lombok rawit en verwijder stelen en zaadlijsten met zaad. nijd de stoneleeks in schuine ringen, borstel de champignons schoon, pers de limoen uit. Zeef de soep boven een kookpan. Voeg rode lombok, stoneleeks, champignons en garnalen toe en kook de soep zachtjes 3 minuten. Breng de soep op smaak met limoensap en vissaus. Roer van het vuur af de grof gehakte koriander erdoor.