stomen

Teriyaki-biefstuk op mie met raapsteeltjes en peper

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Schil het stukje verse gember en rasp het op de fijne rasp tot pulp.
Snijd het stuk komkommer in kleine blokjes (van 1/2 cm).
Verwijder de steel en zaadlijsten van de halve peper en het stukje paprika. Snijd het pepertje in zeer smalle reepjes. Snijd de paprika in kleine vierkante blokjes.
Snijd de stelen van het bosje raapstelen. Was de blaadjes in een vergiet.
Snijd het muntblad fijn.

Bereiding:
Kwast de biefstukjes in met gemberpuree, 2 eetlepels teriyaki-marinade en 1 eetlepel olie en laat de marinade 15 minuten intrekken.

Leg de eiermie in een kookpan, schenk het kokende water erop en breng het water opnieuw aan de kook. Roer om en kook de eiermie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een grillpan droog voor. Rooster hierin de biefstukjes aan beide kanten 3-4 minuten. Het vlees is dan nog roze van binnen.

Verhit een wok droog voor. Schenk de rest van de olie er in en roerbak raapsteeltjes, peper, paprika en komkommer op hoog vuur 1 minuut. Laat de eiermie in een vergiet kort uitlekken en schep het bij de groente in de wok. Voeg de rest van de marinade toe en roerbak nog 1 minuut. Verdeel het mengsel over 2 diepe borden of wijde kommetjes.

Snijd de biefstukjes in schuine plakjes, maar houd de plakjes tegen elkaar. Leg de biefstukjes op het groentemengsel en waaier de stukjes wat uit.

Maal er aan tafel naar smaak wat zout en peper over.