stomen

Tempura van nashipeer

Receptinformatie

Nagerecht
10-20 min

Breng in een frituurpan of in de wok schone frituurolie (diepte 6 cm) op een temperatuur van 180°C. Schil de nashiperen dun. Snijd ze beide vruchten in 12 smalle partjes en verwijder de klokhuizen. Rasp 1 eetlepel limoenrasp af, pers de vrucht uit. Schep 1 eetlepel sap om met de partjes peer. Zeef de bloem. Klop het ei los en roer het bij de bloem. Schenk het bronwater erbij en roer vanuit het midden snel tot een min of meer glad beslag. Roer het sesamzaad en limoenrasp erdoor. Zet de kom met beslag in een bak met water met ijsklontjes, zodat het beslag koud blijft.

Haal de partjes nashipeer door het beslag en frituur ze per 6 tegelijk licht goudbruin in de hete frituurolie. Ze mogen aan elkaar bakken. Neem ze met een frituurschep uit de pan en schep ze op een dubbel laagje keukenpapier. Serveer de tempura van nashi warm bestrooid met poedersuiker.