stomen

Tarte Tartin van Dazzling gold peer en Sabayon

Receptinformatie

Gebak
Lunchgerecht
Meer dan 60 min

Taartbodem

Doe bloem, ei, klein gesneden blokjes boter, zout en suiker in een kom en kneed een soepel deeg. Dit kan met de hand of met de keukenmachine. Wikkel het deeg in aluminiumfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast. Schil de peren, verwijder het klokhuis, snij ze in 8 parten en smeer deze in met citroensap tegen het verkleuren.

Caramel en taart

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de boter op de bodem van een steelpan met dikke bodem. Giet hierover de suiker. Zet de pan op een laag vuur. De boter smelt en vermengt zich met de suiker. Let op: niet roeren, maar schud zachtjes met de pan zodat de suiker de boter opneemt. Draai het vuur nu 3/4 hoog en wacht tot de karamel bruin is. Nog steeds niet roeren! Giet de karamel in een dichte bakvorm (geen springvorm).

Leg de partjes peer dakpansgewijs met de bolle kant schuin naar beneden op de laag karamel. Vul de vorm goed op, maar leg de partjes niet tegen de rand van de bakvorm. Rol het deeg iets groter uit dan de bakvorm en leg de lap over de peren. Druk de randen naar beneden tussen de partjes peer en de rand van de bakvorm.

Bak de taart mooi bruin in 45 minuten. Keer de taart om zodra hij uit de oven is en laat afkoelen.

Sabayon

Zet een pan klaar die dient als bain marie voor de mengkom. Doe alle ingrediënten voor de sabayon in de mengkom. Laat het water van de bain marie niet te hard koken. Zet de mengkom erop en klop met de elektrische handmixer tot een mooie stevige sabayon. Laat het mengsel niet te warm worden (dan wordt het gaar en ontstaan klontjes) 

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge